Izpoved.com - българският сайт за анонимни изповеди

Добави своята изповед!

четвъртък | 13.08.2020 г.

Общ брой статии: 1183

Загубих спокойствието си, какво да правя?

Назад

18/05/2015 - 13:27 | Други

Здравейте!
Писах тази тема в Spodeli.net няколко пъти, но модераторите винаги я трият - вие намирате ли нещо недостойно, грозно или лъжовно ли има в нея? Вероятно модераторите са тинейджъри, за които интересните теми са само секс и чалга.

Както и да е, сядам отново да я напиша, този път тук.

Преди 15 години напуснах големия град и се преместих да живея на тихо място в провинцията, във вилна зона край неголям град. Направих го, защото бесният ритъм на живот, стресът и непрекъснатото гонене на пари ме поболяха и бях на път да си замина...

Купих една виличка, преустроих я с двете си ръце - направих локално парно, санирах я, поставих слънчев колектор, на долния етаж - механичка с камина. Въобще голям мерак и много труд. Разработихме овощна градина. И така заживяхме със семейството.

Минаха се 10-на години в такъв спокоен живот, здравето ми се оправи, намирах време за любимите си неща. Постепенно се заселиха наоколо и други хора. Нищо лошо няма, ще си имаме и съседи.

Но тук започнаха и проблемите. Всички, без изключение, сложиха кучета в дворовете си, някои даже по две. Като се разлаят става страшна какафония. Аз спя много леко и от най-малкият шум се събуждам. Като капак на всичко съседа срещу мен сложи кокошки и петел, който кукурига в 5 сутринта.

И така стана, че загубих покоят, заради който дойдох тук от другия край на България. Не мога вече да спя спокойно, след 4-5 безсънни нощи съм като труп. Отслабнах, заприличах на клечка. Опитвах с тапи в ушите, да спя на затворен прозорец, но стаите са малки, задушно е.

Посъветваха ме да изтровя кучетата, но на животно не бих посегнал, още повече, че те с нищо не са виновни. А и дори да ги махна, те ще сложат нови.

Моля дайте съвет, какво бихте направили вие?

Коментари

 • Коментар № 1 от Съсел

  18/05/2015 - 20:21

  Най-добре си купи запушалки за уши,или качествена алуминиева дограма ,изолира доста добре,на село имахме,сега циганите и се радват, те я избие и продаде.
 • Коментар № 2 от Недоволен от Сподели

  19/05/2015 - 01:21

  Насъскай някоя организация за защита на животните или направо "Господарите на ефира" с обяснението, че според теб кучетата живеят при неподходящи условия. При късмет ще дойдат и ще разгонят фамилията на съседите ти, докато онези разкарат кучетата или се разкарат заедно с кучетата. Така няма да убиваш животни, но може и да помогне.
 • Коментар № 3 от ...

  19/05/2015 - 12:46

  сложи си нови прозорци които са шумо-изолиращи, шумо-изолирай стените и си вземи климатик... :)
 • Коментар № 4 от AZ

  20/05/2015 - 15:58

  Климатик и добра дограма да изолира шума. Да се местиш на друго място е по-сложно и скъпо.
 • Коментар № 5 от М2

  23/05/2015 - 10:48

  Здрасти!
  Инвестирай в изолация!
  Колкото за сподели.нет-там вече тотално се ...оцапаха. Трият на поразия! Мен лично ме загубиха като потребител, а следя сайта от самото му създаване. Все пак, доколкото видях, историята ти е публикувана.
 • Коментар № 6 от хм

  27/09/2015 - 08:28

  Има едни устройства с колони, като залае кучето, то генерира ултразвук между 25 и 40 кХерца - човек не го чува, но кучето се стресира и спира да лае.

  Иначе може да почерпиш всяко куче с храна напоена с антифриз.

  Пиши и жалби до общината и полицията, ама дано попаднеш на някого да те разбере, тъй като у нас някаква си къща или спокойствието на човек не означават нищо пред това да не се нарушат правата на някое куче да си лае колкото си иска.
 • Коментар № 7 от Краси

  23/11/2015 - 01:17

  Потърси си тапи за уши. Аз лично съмползвал в подобни ситуации и доста са ми помагали.

Добави коментар

Попълнете, ако искате да бъдете известен при отговор(и).